Известие

Collapse
No announcement yet.

датчикът на климатика не работи няма фреон в системата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• датчикът на климатика не работи няма фреон в системата

Здравейте колеги,дойде времето да оправя климатикът на алфата 156 . Смених пресостата - не работеше. След това (миналата година) го пълних с фреон, но малко след това (до 2 месеца) фреона изтече. Някъде имаше теч , но "майстора" не можа да го засече .
    В момента системата е празна, пресостата не се включва. Може ли това да е , защото системата е без фреон или просто датчикът е заминал ?
    Last edited by nikolay_velinov; d.m.y г., 23:51.

Колега, на кое точно казваш "датчик на климатика"? Датчиците са няколко...

Без фреон компресорът няма да тръгне, дори всичко да е здраво.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Най-вероятно има предвид пресостата, ама там наистина не е само един датчик.
      Колега отиди на читав сервиз за климатици, че както си тръгнал, направо целия климатик ще смениш. Щом в рамките на месец-два ти изфирясва фреона, най-вероятно става дума или за прецакан клапан на пълначките или за прецакани О пръстени ако дълго време (да речем през зимата) не се пуска.
      Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:41.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

благодаря за корекцията , миналата година ми казаха, че имам микро теч , но така и не се откри , фреонът си изтече, и сега всичко започва отначало.

Comment

Първоначално публикувано от nikolay_velinov Покажи съобщение
          благодаря за корекцията , миналата година ми казаха, че имам микро теч , но така и не се откри , фреонът си изтече, и сега всичко започва отначало.
          Е защо не са сложили оцветител за да видят къде е теча на фреона?
          Теч на фреон се търси с оцветител и търсач на течове а не на вакум или да се чака до следващата година.
          Отиди в Импас 56 на Черни връх там ще ти го оправят....
          Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
          Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

Имах оцветител , но не бе открит теч. Несериозна ми се стори проверката от страна на "майстора" оттук-оттам "Нищо не се вижда. Карай така !" това бяха думите му и фреона изтече след по - малко от 2 месеца . колегата работи при Лисан-Калин се казва, просто го споменавам , защото НЕ го препоръчвам . Уж взимал евтино , изръсих се доста ,направих рекламация и той ми каза, че трябвало да си платя отново ! А Импас 56 ми го препоръчаха, казаха че там ще ми свършат работа , но не взимали евтино...

Comment

Оцветител понякога не върши работа. Само с датчик за фреон
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

А Импас 56 ми го препоръчаха, казаха че там ще ми свършат работа , но не взимали евтино...
                Не искам да правя реклама но като отидеш 2-3 пъти на ЕВТИНО....
                Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
                Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

ей ме на ..... на това положение съм в момента

Comment

и аз бях в такъв филм преди 1 година с предишната ми кола,( рено) оказа се опръстен на компресора. Намерих майстор който напълни системата с някакъв газ,после с един уред който писука откри пропуска , потърси човек с такава апаратура
                    Last edited by cuiceka; d.m.y г., 22:23.
                    alfa romeo 156 1.9 jtd

Comment

Днес се възползвах от сайтовете с намаление и отидох да сложа фреон, но при надуването на системата с въздух се оказа че имам микротеч (този проблем остана от миналата година), и нищо не можах да свърша.Запазих си час при специализиран сервиз за автоклиматици. Споделих проблема на майстора и той ми предложи вариант да запуши системата с "лийд стоп", било точно за моя проблем , запълвало малките пробиви в системата, каза че продукта е Италиански. Ще ми вземе към 70 лв само за тази услуга. Някой дали е пробвал по този начин да отстрани такъв проблем и цената дали е добра ? Някакви Коментари ?

Comment

Днес се възползвах от сайтовете с намаление и отидох да сложа фреон, но при надуването на системата с въздух се оказа че имам микротеч (този проблем остана от миналата година), и нищо не можах да свърша.Запазих си час при специализиран сервиз за автоклиматици. Споделих проблема на майстора и той ми предложи вариант да запуши системата с "лийд стоп", било точно за моя проблем , запълвало малките пробиви в системата, каза че продукта е Италиански. Ще ми вземе към 70 лв само за тази услуга. Някой дали е пробвал по този начин да отстрани такъв проблем и цената дали е добра ? Някакви Коментари ?
                        А каква гаранция ти дава, а?
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          А каква гаранция ти дава, а?
                          Това се замислих и аз днес, защото това не са малко пари , ще го попитам , надявам се да има !

Comment

Абе не се занимавай с глупостти бре човек! Това не е решение, защото проблема си остава и само се замаскира временно. Тези боклуци, които иска да ти ръга ми звучат, като да сложиш червен пипер (както се е практикувало по времето на соца от майстори от типа на "бай Манчо") в охладителната система, за да спреш някакъв микротеч. Не ходи при "занаятчии:, ами отиди при специалисти.
                            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Това се замислих и аз днес, защото това не са малко пари , ще го попитам , надявам се да има !
                              Повтарям - не търси с оцветяване, търси човек с датчик на фреон - Фритекс (София)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X